Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen zijn interessant voor bedrijven. Het is niet alleen goed voor het milieu. Je bespaart namelijk geld, nu en in de toekomst! Ook zijn er tal van subsidiemogelijkheden vanuit de overheid én kun je profiteren van fiscale voordelen. Bovendien ben je niet meer afhankelijk van energiebedrijven en prijsstijgingen voor het opwekken van energie. Al met al tal van voordelen om te investeren als bedrijf in zonnepanelen.

Installatie op maat:

Bij een installatie voor bedrijven is het ontwerp van essentieel belang. Daarom komen wij graag de stand van zaken op locatie inventariseren. Na ons bezoek ontvang je van ons een duidelijk investeringsplan. Hierin verwerken we de subsidie mogelijkheden en fiscale voordelen. Zo heb jij een helder beeld over welke investering we praten en hoe snel de installatie kan worden terugverdient.

Waardestijging van het pand

Door het plaatsen van zonnepanelen stijgt de waarde van je bedrijfspand aanzienlijk bij een eventuele verkoop.

Subsidie en belastingvoordeel

Het plaatsen van zonnepanelen is fiscaal interessant en er zijn tal van subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Natuurlijk wil je voor aanschaf van zonnepanelen weten over welke investering we praten. Daarom maken wij bij OptimaSolar een duidelijk investeringsplan waarin het complete financiële plaatje wordt uitgewerkt. Hierbij houden we rekening met de subsidiemogelijkheden van de overheid en de belastingvoordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Zo maken we haarfijn inzichtelijk wat het rendement is van jouw investering en hoe snel jij deze kunt terugverdienen. Want naast dat zonne-energie beter voor het milieu is, is het natuurlijk ook fijner voor jouw portemonnee!

De Nederlandse overheid heeft met de SDE subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) een uitgebreid pakket aan subsidies beschikbaar gesteld. Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven met een aansluiting zwaarder dan 3x80A, welke geen recht hebben op EIA (energie-investeringsaftrek) bij de aanschaf van zonnepanelen. De SDE subsidie geeft een vergoeding op het opwekken van energie, ongeacht wat je hier verder mee doet. Deze vergoeding heeft een looptijd van 15 jaar en zorgt er op deze manier voor dat zonnepanelen ook voor bedrijven met hoge energieverbruiken interessant zijn.

Bij het plaatsen van zonnepanelen kun je mogelijk gebruik maken van één van de volgende belastingvoordelen:

KIA: Kleinschalingheidsinvesteringsaftrek

Bij een investering tot €58.000 (2020) mag je 28% van het investeringsbedrag van de winst van je bedrijf aftrekken. Boven dit bedrag (tot een maximum van € 107.000) mag je een bedrag van € 16.000 euro in mindering bedrag op de winst.

EIA: Energie-investeringsaftrek

Als je investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen waartoe zonne-energie behoort, dan mag je 45% van het investeringsbedrag van de winst aftrekken.

Voor deze beide fiscale regelingen geldt dat deze kunnen worden toegepast naast de reguliere jaarlijkse afschrijvingen.

Wil je meer weten over de fiscale voordelen van het plaatsen van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Graag komen wij je situatie op locatie bekijken en maken we een gedegen investeringsplan.

Bedrijfspand geschikt?

Vraag een gratis offerte aan met onze locatiescan en ontvang een prijsindicatie op basis van jouw locatie en jaarlijks energieverbruik.

  • Schatting van de kosten
  • Schatting van de opbrengsten
  • Binnen 48 uur ben je op de hoogte
  • Goed startpunt voor een bezoek op locatie!
× Stel je vraag via whatsapp