(Micro-)Omvormers

De omvormer is een belangrijk onderdeel van het zonnepanelensysteem. Een omvormer zet de gelijkstroom die zonnepanelen produceren om in wisselstroom die bruikbaar is in je woning of bedrijfspand. Het is de onmisbare schakel en het hart van het systeem omdat deze zorgt dat de zonnepanelen kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Ook speelt het een belangrijke rol bij de opbrengst van je zonnepanelen en dient het als veiligheidsfunctie als de spanning of frequentie te hoog wordt.

Gelijkstroom

Een omvormer zet de gelijkstroom die zonnepanelen leveren om in wisselstroom voor elektrische apparaten in je woning of bedrijf.

Het hart van je installatie

De échte motor van je zonnepanelen die zorgt voor een optimaal rendement en de veiligheid van je complete installatie garandeert.

Zonnepanelen zetten hun energie om in gelijkstroom. Helaas is deze stroom niet direct te gebruiken omdat elektrische apparaten in woningen en bedrijfspanden namelijk gebruik maken van wisselstroom.

  1. De omvormer is met een kabel verbonden aan de zonnepanelen.
  2. De gelijkstroom gaat via de kabel van de panelen naar de omvormer.
  3. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom.
  4. De wisselstroom gaat via een kabel van de omvormer naar de meterkast.
  5. De stroom wordt vanuit de meterkast verspreid in huis of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om zonnepanelen te nemen zonder een centrale omvormer in huis te plaatsen, dankzij de zogenaamde micro-omvormers van het merk Enphase. Deze kleine apparaatjes onder het panelen zorgen voor een parallelle installatie waarbij elk paneel afzonderlijk produceert en te monitoren valt.

Bij OptimaSolar gaan we voor kwaliteit. Daarom gebruiken we in onze installaties omvormers van onder meer Solis (seriële installatie), SolarEdge (parallelle installatie) en de micro-omvormers van Enphase (parallelle installatie).

Woning geschikt?

Vraag een gratis offerte aan met onze locatiescan en ontvang een prijsindicatie op basis van uw locatie en jaarlijks energieverbruik.

  • Schatting van de kosten
  • Schatting van de opbrengsten
  • Binnen 48 uur bent u op de hoogte
  • Goed startpunt voor een bezoek op locatie!
× Stel je vraag via whatsapp