Optimizers

Een (power) optimizer is een slim kastje dat onder een zonnepaneel gemonteerd wordt. Dit voorkomt dat het zwakste zonnepaneel bepaalt wat de opbrengst is van de zonnepanelen. De optimizer zorgt ervoor dat de energie-opbrengst van ieder afzonderlijk paneel maximaal benut wordt. Hierdoor is het rendement van de installatie het hoogste, ongeacht of er panelen in de schaduw liggen of smerig zijn.

Maximaal rendement

Benut van ieder afzonderlijk paneel de maximale energie, ook al liggen er panelen in de schaduw of zijn ze vervuild.

Maximale veiligheid

Naast een optimale efficiency verhoogt een optimizer ook de veiligheid van de complete installatie.

Wanneer jouw dak niet de optimale ligging heeft ten opzichte van de zon, is het het verstandig om een optimizer te gebruiken. Dit is het geval wanneer een aantal van de zonnepanelen in de schaduw liggen of in verschillende legrichtingen.

Het effect van vervuiling of schaduw bij één van de panelen is hetzelfde als je met een voet op de tuinslang gaat staan. Het simpele gevolg is dat er minder water uit de tuinslang komt. Een verminderde werking van je zonnepanelen wil je natuurlijk voorkomen en dat kun je doen door het plaatsen van optimizers. Optimizers zorgen ervoor dat elk paneel een maximaal rendement geeft. Zo heeft één zonnepaneel niet direct invloed op het functioneren van de complete installatie!

Deze vraag kunnen we eenvoudig beantwoorden met nee. Is jouw dak optimaal geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen waarbij je kunt profiteren van het maximaal aantal zonuren? Dan adviseren we je geen optimizers te plaatsen. In dat geval wegen de kosten niet op tegen de extra opbrengsten waardoor de terugverdientijd van je zonnepanelen langer wordt.

Bij OptimaSolar werken we met hoogwaardige materialen. Bij het plaatsen van optimizers werken wij dan ook enkel met gerenommeerde merken zoals Tigo (voor seriële installatie) en SolarEdge (parallelle installatie).

Woning geschikt?

Vraag een gratis offerte aan met onze locatiescan en ontvang een prijsindicatie op basis van uw locatie en jaarlijks energieverbruik.

  • Schatting van de kosten
  • Schatting van de opbrengsten
  • Binnen 48 uur bent u op de hoogte
  • Goed startpunt voor een bezoek op locatie!
× Stel je vraag via whatsapp