Zonnepanelen voor particulieren

Voor niets gaat de zon op. Dit gezegde is zeker van toepassing bij het aanschaffen van zonnepanelen voor woningen. Hoge prijzen maakte het in het verleden voor veel mensen lastig om gebruik te maken van zonne-energie. Gelukkig zijn er eindelijk betaalbare zonnepanelen voor particulieren op de markt. Hierdoor kun jij net als ruim 1 miljoen gezinnen in Nederland profiteren van zonne-energie.

Goed voor je portemonnee en het milieu

Zonne-energie is goed voor het milieu. Daarom stimuleert de overheid het gebruik van zonnepanelen. Zeker als je besluit om gebruik te maken van de gunstig financieringsregelingen is een rendement van meer dan 30% op je eigen geld realistisch. Bovendien is de rente fiscaal aftrekbaar. Hierdoor is de terugverdientijd van een nieuwe installatie vaak korter dan 6 jaar. Een win-win situatie voor zowel de natuur als voor jou!

Stijging woningwaarde

Door het plaatsen van zonnepanelen stijgt de waarde van je woning aanzienlijk bij een eventuele verkoop.

Hoe eerder, hoe beter

Maak optimaal gebruik van de stimuleringsmaatregelen van de overheid en de gunstige salderingsregeling.

OptimaSolar is een betrouwbare partij met veel ervaring. Ons montageteam heeft sinds 2013 al meer dan +3500 installaties aangelegd bij particulieren en bedrijven. De aansluiting van de installatie op de meterkast wordt gedaan door gecertificeerde elektriciens. We werken zonder aanbetaling. Je betaalt pas als de installatie is gemonteerd en naar behoren werkt.

Het aanleggen van zonnepanelen op je woning is een investering. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf goed laat informeren over de mogelijkheden. De eerste stap is een gratis dakscan. Hiermee geven we een indicatie van het aantal panelen, de kosten en de opbrengsten.

Voor een gedetailleerde offerte komen we graag bij je thuis. Tijdens ons bezoek op locatie brengen we zorgvuldig de situatie in kaart. Zo beoordelen we de ligging, hellingshoek, doorvoeren op het dak en de beste aansluiting op jouw meterkast. Na het bezoek ontvang je van ons een offerte op maat. Zo weet je direct waar je aan toe bent!

Onze service stopt niet na het installeren van de zonnepanelen. Zo sturen wij je netjes alle informatie toe die jij nodig hebt voor het aanmelden van de installatie bij de netbeheerder van jouw woning. Zo haal jij het maximale uit de zon en profiteer jij van de stimuleringsmaatregelen.

Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, dan lever je automatisch stroom terug aan het elektriciteitsnet. Bij de huidige salderingsregeling krijg je voor elke teruggeleverde kWh hetzelfde bedrag terug als wat je betaalt voor elke kWh die je van het net afneemt. Deze manier van verrekenen wordt ook wel salderen genoemd en is een regeling van de overheid.

Tot 2025 wordt de teruggeleverde kWh 1:1 verrekend met de verbruikte stroom.
Vanaf 2025 neemt deze verrekening jaarlijks af. In 2030 daalt deze verrekening naar 28% en krijg je niets meer voor de energie die je terug leverde. Daarom is het juist nu erg interessant om te investering in zonnepanelen. Zo profiteer jij nog optimaal van de huidige salderingsregeling.

Tip: Koop nooit méér kWh vermogen dan je zelf verbruikt! 

OptimaSolar werkt uitsluitend met Nederlandse leveranciers. Hierdoor kunnen wij kwaliteit garanderen en lange garantietermijnen afgeven. Met gerenommeerde Nederlandse producenten/importeurs aan onze zijde krijgt elke installatie:

  • 18 maanden garantie op de montage;
  • 15 tot 25 jaar garantie op de producten;
  • En de minimale vermogensgarantie van de installatie over 20 tot 25 jaar.

KAN IK EEN ZONNE-ENERGIE INSTALLATIE GUNSTIG FINANCIEREN?

Als je jouw spaargeld niet wilt aanwenden voor de aanschaf van een zonne-energie installatie, kun je tegen heel gunstige voorwaarden een lening afsluiten bij het Nationaal Warmtefonds. (www.energiebespaarlening.nl)

De overheid stimuleert investeringen in zonne-energie installaties.) De rente is minder dan 2%, looptijd 10 jaar.

GEEFT MIJN GEMEENTE SUBSIDIE?

Een aantal gemeenten hebben een eigen subsidieregeling voor duurzame energie. Controleer via http://www.energiesubsidiewijzer.nl/ of dat in jouw gemeente ook het geval is.

Van overheidswege is in ieder geval wel geregeld dat u via de belastingdienst de betaalde btw op een zonne-energie installatie terug krijgt. OS kan deze procedure kosteloos voor je afhandelen.

Daarom kies je voor een lening van GreenLoans

Met een lening van GreenLoans investeer je in energie opwekkende en -besparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en spouwmuurisolatie. Deze maatregelen zorgen voor een lagere energierekening en je draagt direct bij aan een duurzamer milieu. Jij bepaalt zelf waar je jouw energie opwekkende en -besparende systemen aanschaft.

De GreenLoans Lening heeft een aantrekkelijke rente en je vraagt zelf eenvoudig een offerte aan. Je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur direct van ons een aanbod waarna je jouw zonnepanelen of andere energie opwekkende en -besparende systemen kunt aanschaffen.

Je investeert in energie opwekkende en -besparende systemen

Woning geschikt?

Vraag een gratis offerte aan met onze locatiescan en ontvang een prijsindicatie op basis van jouw locatie en jaarlijks energieverbruik.

  • Schatting van de kosten
  • Schatting van de opbrengsten
  • Binnen 48 uur ben je op de hoogte
  • Goed startpunt voor een bezoek op locatie!
× Stel je vraag via whatsapp